Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

OMNILOGIC’s CHECK POINT SECURITY DAY deja un punct de referinta

24 Iunie 2006



Intr-o atmosfera profesionala de business, a avut loc cea de-a doua editie a evenimentului OMNILOGIC’s CHECK POINT SECURITY DAY, organizat de Check Point Software Technologies Ltd. si cel mai important partener al sau din Romania, compania Omnilogic. Desi evenimentul este unul relativ nou in peisajul securitatii informatiei din tara noastra, acesta a reusit sa capteze interesul, sala de la Crowne Plaza dovedindu-se neincapatoare.


Desfasurata sub egida noilor tendinte din domeniul securitatii informatiei, sesiunea de comunicari a fost pentru toti participantii o foarte buna ocazie de a afla ce „ne mai asteapta” in viitorul apropiat in privinta celor mai noi amenintari si vulnerabilitati din aria securitatii informatiei. Aceasta intalnire a insemnat totodata o oportunitate de a cunoaste noul concept de securitate al companiei Check Point, reflectat in noua gama de produse, precum si de a avea o viziune asupra acestui „parteneriat strategic” realizat intre doua companii foarte puternice - Check Point si Omnilogic.


Un moment important ce s-a desfasurat in deschiderea evenimentului l-a constituit acordarea unei distinctii de exceptie din partea Check Point companiei Omnilogic - ”The Best Partner of 2005”, premiu ce rasplateste pe deplin eforturile pe care compania Omnilogic le-a depus pe intreg parcursul anului trecut.


„Omnilogic a obtinut cele mai bune rezultate in aceasta regiune in anul fiscal 2005. Cifrele vorbesc de la sine: consemnam o crestere a veniturilor totale pe relatia noastra cu acest partener de peste 117%! Daca luam in calcul faptul ca zona est-europeana nu are parte de cele mai bune zile din punct de vedere al business-ului IT, putem spune ca Omnilogic s-a remarcat printr-o performanta de exceptie”, a declarat dl. Robert Zelazo, Country Manager Check Point.


„Fiecare bilant de acest gen te bucura, indiferent de marimea, puterea si nivelul de dezvoltare la care a ajuns compania din care faci parte. Relatia noastra speciala cu Check Point s-a transpus in cateva afaceri spectaculoase pe piata interna, dar, de ce sa nu recunoastem, si pe piata regionala. A dubla volumul veniturilor intr-o tara ca Romania, in care nu s-a intamplat nimic semnificativ in business-ul IT, este - cu toata modestia - o performanta. Pe de alta parte, stiti cum e: este mai usor sa ajungi in top decat sa te mentii acolo. O vom face, iar noile game de solutii novatoare Check Point in materie de network & internet security ne vor ajuta cu siguranta”, a declarat dl.Gabriel Marin.


Seria prezentarilor a fost deschisa de catre domnul Robert Zelazo printr-o succinta prezentare a noii strategii Check Point. Aceasta include o arhitectura unitara si unificata de securitate, conceptul de „preemptive security”, precum si o dezvoltare a produselor care acopera necesitatea in continua crestere cu privire la mobilitatea si interoperabilitatea organizatiilor. Unul dintre marile avantaje ale companiei Check Point il reprezinta focusarea „exclusiv pe solutii de securitate pentru networking”. Poate si din acest motiv, toate cele 100 de companii din topul „Forbes 100” folosesc solutii de securitate Check Point.


O surpriza placuta din cadrul evenimentului a constituit-o anuntarea unui nou produs „marca” Check Point - Integrity Secure Client Mobile - un concept revolutionar ce asigura mobilitatea business-ului - noul imperativ al zilelor noastre. Destinat, in principal, utilizatorilor de PDA-uri si smartphones, Integrity Secure Client Mobile prezinta caracteristici absolut necesare business-ului modern, cum ar fi: firewall personal, mai multe metode de autentificare si introducere unica a parolei, PKI. Noul produs Check Point suporta VoIP si trafic multimedia si poate fi folosit WiFi intern si extern.


In partea a doua a prezentarilor un interes deosebit l-a starnit, in contextul global al unui sistem de securitate (ce integreaza solutiile software si hardware cu sistemele de management ale securitatii informatiei), produsul Eventia Analyser - o remarcabila solutie de securitate ce furnizeaza o corelare centralizata si in timp real a tuturor „log data” interne de pe web, din perimetrul Check Point sau de la dispozitivele de securitate „endpoint”, precum si a celor de pe alte platforme, prioritizand automat evenimentele reale de securitate pentru actiuni specifice.


La final, au fost trecute in revista „raspunsurile” pe care compania Check Point le ofera noilor cerinte de business. Concluzia a fost enuntata de catre dl. Lucian Barnea, Deputy Sales Manager, Omnilogic: ”Check Point raspunde paradoxului de care avem nevoie: complexitate a problemelor, simplificare a solutiilor. Unified Threat Management - arhitectura unica de administrare dezvoltata de Check Point lasa loc liber noului tip de business, cel in care totul - aplicatii si date sensibile - se afla in retea”.
omnilogic
Asadar, putem spune ca aceasta a II-a editie a OMNILOGIC’s CHECK POINT SECURITY DAY a fost, fara falsa modestie, un succes, putand deveni un punct de referinta pentru companiile romanesti. Cu totii am aflat chiar de la „sursa” care ar putea fi solutiile potrivite cele mai eficiente si mai sigure pentru crearea unei securitati a informatiilor cat mai aproape de adevar.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite